TURISTIČKA AGENCIJA MONTENEGRO HOLIDAYS BUDVA Mainski put bb.
Back
Next
AKTIVNE TURE - Osmodnevna pješačka tura
1. dan
Dolazak na aerodrom, transfer do hotela.

2. dan
Transfer do Gorne Lastve, do sela koji se nalazi nadomak Tivta, na 300 metara nadmorske visine. Uključena je posjeta tog sela koji svojim izgledom potvrđuje neizmjenjen izgled još od XV vijeka. Nakon ove posjete, krećemo na vrh planine Vrmac, sa koje se može uživati u predivnoj panorami na tivatski i bokokotorski zaliv. Piknik u borovoj šumi, blizu austro-ugarske tvrđave. Povratak u Tivat u popodnevnim časovima kroz staro selo - Bogešići.

3. dan
Jutarnji transfer do Blizikuća - sela nadomak poluostrvu Sv. Stefanu. Sa tog mjesta se pješki kreće do ljetnjeg
pašnjaka - Ograđenice gdje se nalazi mala crkva posvećena Sv. Spiridonu, a usput možemo u više i duže navrata uživati u prelijepoj panorami koja se pruža duž ovog dijela Jadranske obale. Slijedi silazak i šetnja po ovom jedinstvenom podnožju Paštrovića čiji biser - poluostrvo Sv. Stefan svjedoči o nekadašnjoj ribarskoj namjeni i istoriji samog poluostrva. Sada predstavlja izuzetno luksuzan kompleks hotel - ostrvo, odakle se isplovljava brodom za stari grad u Budvi u kom je predviđena posjeta. Završa se transferom u hotel.

4. dan
Ovaj dan je posvećen nacionalnom blagu - Skadarskom jezeru, najvećem Balkanskom jezeru i ornitološkom
rezervatu u Evropi. Započinjemo jutarnjim transferom za Virpazar, mali grad koji se nalazi na obali jezera.
Organizovana je vožnja brodom do ostrva Vranjina i posjeta manastiru Sv. Nikola. Piknik. Brodom nastavljamo do stare prestonice Crne Gore - Rijeke Crnojevića. Završavamo šetnjom kroz bujnu vegetaciju pored rijeke, u trajanju od dva sata, nakon čega se vraćamo u hotel.

5. dan
Iz hotela se pješki započinje tura koja vodi do sela Stanjevići, gdje se pravi pauza uz mogućnost posjete samog manastira. Prolazimo kroz staro selo Majstori koje se nalazi na padinama krševitog Lovćena, i gdje, uz piknik, možemo uživati u prirodi ovog jedinstvenog regiona. Nakon piknika, slijedi nam šetnja kroz bukovu šumu do Ivanovih korita, što ujedno predstavlja i srce nacionalnog parka Lovćen. Takođe je predviđeno da posjetimo čuveni mauzolej slavnog pjesnika i vladike Petra II Petrovića Njegoša, poslije čega nam preostaje povratak u hotel.

6. dan
Rano izjutra se kreće za Krstac, malo mjesto na Lovćenu. Sam Lovćen se nalazi na 900 metara nadmorske
visine. Slijedi nam lagani silazak u Kotor kroz borovu šumu i preko starog puta koji je vjekovima povezivao ovaj
grad sa crnogorskim zaleđem. Nakon piknika u starom, ali skoro napuštenom selu pored tvrđave San Đovanija, nastavljamo silazak do starog grada Kotora. Slobodno vrijeme je na raspolaganju svima koji žele ići u razgledanje ili trgovinu, poslije čega se vraćamo u hotel.

7. dan
Jutarnjim transferom za Kotor započinjemo dnevni program u koji je prvenstveno uključena posjeta ovog starog
grada, posebnu pažnju obraćajući na katedralu Sv. Tripuna i pomorski muzej. Poslije toga idemo brodom do
obližnjeg zalivskog ostrva, na kom se nalazi crkva posvećena Gospi i muzej kroz koji je predviđeno proći.
Vraćamo se brodom za Perast - mali grad izgrađen u baroknom stilu. Osim posjete, moguće je i kupanje.
Povratak u hotel u popodnevnim časovima.

8. dan
Transfer za aerodrom i odlazak.
© 2014 © Copyright MONTENEGRO HOLIDAYS BUDVA. All Rights Reserved