TURISTIČKA AGENCIJA MONTENEGRO HOLIDAYS BUDVA Mainski put bb.
DNEVNI IZLETI
Montenegro tura

Ova jedinstvena tura je idealna za one koji se žele uvjeriti u ljepotu i neponovljivost ovog istoriskog i geofrafskog nasleđa koji dominira ovim regionom. Sa vodičem idemo u Cetinje, staru prijestonicu Crne Gore.U programu nam je posjeta muzeja kralja Nikole, kao i ostalih veoma bitnih objekata od velike istoriske i etničke važnosti. Nastavljamo put za Lovćen koji predstavlja jedan od četiri nacionalna parka u našoj državi. Zadržavamo se u Njegušima, selu koji svoju važnost duguje, između ostalog, i proizvodima kao što su dimljeni pršut i sir. Upravo u ovom selu ćemo i mi uživati u tim tradicionalnim specijalitetima. Nakon degustacije, put nas vodi do Bokokotorskog zaliva gdje nas čeka obilazak srednjovjekovnog grada Kotora, koji je pod zaštitom UNESCO - a. U posjetu je uključeno slobodno vrijeme koje možete iskoristiti kupovinom ili posjećivanjem drugih istoriskih ili vjerskih objekata. Nakon posjete se vraćamo u hotel.
Back
Next
Lov na velike ribe

Da li ste spremni za pravi adrenalinski doživljaj na moru?  Pridružite nam se! U lov na velike ribe! Izlazak iz luke u jutarnjim časovima. Na vama je da odlučite koju ribu želite da lovite i kako, a tu su svakako i svi korisni predlozi i preporuke kapetana broda. Sva potrebna prateća oprema vam je na raspolaganju na brodu, ali, ukoliko više želite, možete bez problema ponijeti i svoju. Osoblje će, kao i uvjek, učiniti sve kako bi vaše iskustvo loveći velike ribe postalo uspješno, jedinstveno i nezaboravno. Jedan dio naših usluga uključuje konzumaciju različitih pića i užine na palubi. Na cjelodnevni aranžman organizujemo serviranje švedskog stola, i uživanje u pripremljenim jelima. povratak u luku oko 18 časova. U cijenu je uračunato: gorivo, piće, ribarska dozvola, adekvatna prateća oprema, mamci i štapovi.
Krstarenje zalivom

Ovaj izlet je na raspolaganju svima koji žele iskoristiti priliku da dožive bokokotorki zaliv na brodu, krstareći fjordom koji se nerijetko upoređuje sa norveškim fjordovima. Izlet započinjemo vožnjom do Kotora, grada čiji počeci datiraju još iz srednjeg vijeka i koji je pod zaštitom UNESCO - a. Poslije te posjete, ukrcavamo se na brod i započinjemao sa panoramskim krstarenjem ovim vjekovima hvaljenim zalivom.Tokom izleta se posjećuje takođe i vještačko ostrvo - Gospa od Škrpjela, na kom se nalazi muzej i crkva posvećeni Bogorodici. Za interijer crkve je zaslužan slikar - Tripo Kokolja, najpoznatiji barokni slikar u regionu. Kasnije nastavljamo sa panoramskom vožnjom i stižemo do morske obale gdje je organizovan ručak. Jedna od dodatnih mogućnosti koja se može iskoristiti na ovom izletu je svakako plivanje. Na kraju slijedi povratak u hotel.
Nacionalni park - Lovćen

U jutarnjim časovima se kreće na planinu Lovćen, u poznati crnogorski nacionalni park. Ono što čini posebim ovaj izlet su upravo predivne panorame koje se pružaju sa ovih planinskih vrhova, kao i vazduh bogat mirisima rasnovrsne flore dostupne na ovim vrletima. Na vrhu se nalazila crkva, danas mauzolej najvećeg pjesnika, filozofa i vladike koji je vladao Crnom Gorom u XIX vijeku. Petar II Petrović Njegoš je velika ličnost čija djela su prevođena na mnoge jezike i o kojima se može diskutovati u nedogled. Posjeta uključuje ulazak u mauzolej i dolazak do samog njegov groba. Nakon te posjete, slijedi šetnja po predivnim predjelima nacionalnog parka. Šetnja može trajati i do 4 sata. Slijedi pauza za piknik u prirodi i na čistom vazduhu, poslije čega se vraćamo u hotel.
Skadarsko jezero

Skadarsko jezero predstavlja najveće jezero na balkanskom poluostrvu, i veoma bitan ornitološki centar u Evropi, jer se mogu sresti preko 300 vrsta ptica koje su upravo na ovom jezeru pronašle svoje stanište.Izlet počinje transferom iz hotela do jezera, gdje se ukrcavamo na brod i uplovljavamo u skrivene i jedinstvene djelove ovog bogatog stanovišta flore i faune. Moguće je dodatno organizovati usluge ornitološkog centra za stručno posmatranje pticauz pratnju stručnog osoblja. Nakon vožnje brodom pravimo pauzu uživajući u ručku na čijem meniju se nalaze riblji specijaliteti. Na kraju povratak u hotel.
Rafting

Najbliže mjesto gdje možete raftingom osjetiti uticaj i svježinu čiste prirode je rijeka Tara. To je jedinstveno iskustvo koje pruža najdublji kanjon u Evropi a drugi po redu u svijetu, poslije poznatog kanjona Kolorado. pod zaštitom je Unesco - a. Započinjemo avanturu u jutarnjim časovima, predvođeni iskusnim trenerom sa sjevera Crne Gore. Tokom transfera ćete se uvjeriti u predivan pejzaž kakav nudi ovaj kanjon. Nakon 4 sata stižemo na Šćepan polje gdje uživamo u tradicionalnom doručku. Transferom koji se obavlja terenskim vozilima stižemo na mjesto sa kojeg započinjemo rafting. Sam rafting traje i do 4 sata, poslije čega imamo priliku da uživamo u tradicionalnom ručku. Na kraju slijedi povratak u hotel.
© 2014 © Copyright MONTENEGRO HOLIDAYS BUDVA. All Rights Reserved