TURISTIČKA AGENCIJA MONTENEGRO HOLIDAYS BUDVA Mainski put bb.
AKTIVNE TURE
Pješačka tura Kotor

Započinjemo jutarnjim transferom za Krstac, i idemo na mjesto koje se nalazi na 900 metara nadmorske visine, na planini Lovćen. Potom se spuštamo u srednjovjekovni grad Kotor kroz borovu šumu i kroz put koji je vjekovima povezivao ovaj grad sa zaleđem Crne Gore. Predviđen je i piknik blizu jednog malog sela pored tvrđave San Đovani, poslije čega produžavamo za stari grad. Kada stignemo, predstoji nam prijatna posjeta u pratnji vodiča i slobodno vrijeme koje možete po želji utrošiti u ovom istoriski neprocijenjivom gradu.
Back
Next
Pješačka tura Paštrovići

Posvećujemo ovu turu predivnom panoramskom pogledu na budvanski zaliv koji se proseže preko poluostrva Sv.Stefana skoro do malog grada Petrovca na moru.  Aktivnost počinje jutarnjim transferom do sela blizu Sv. Stefana.Tokom pješačenja, imaćete prilike da jasno vidite ljepotu i istoriski bitan geografski položaj sadašnjeg poluostrva - hotela Sv. Stefan. Posjetićemo pašnjak koji svoju posebnu ljepotu i svježinu ima u ljetnjim mjesecima, Ograđenicu,gdje se nalazi crkva posvećena sv. Spiridonu. Piknik je predviđen u dvorištu manastira Duljevo, nakon čega je organizovana vožnja brodom do male izdvojene plaže nadomak Budve. Prije odlaska u hotel, posjetićemo i stari grad u Budvi koji korijene vuče iz antičkog perioda.
Pješačka tura Vrmac

Započinjemo transferom za Gornju Lastvu, za selo koje je izuzetno dobro očuvano i koje se nalazi na 300 metara nadmorske visine,  u susjedstu grada Tivta. Nastavljamo starim austro-ugarskim vijugavim putem koji vodi do samih vrhova ove planine i sa koje se pružaju predivni pogledi na tivatski i bokokotorski zaliv. Vodič će organizovati prijatan piknik pored stare tvrđave, u sred borove šume. Povratak u hotel u popodnevnim časovima, preko nakošenih strana koje vode do starog i napuštenog sela - Gornji Bogdašići.
Osmodnevna pješačka tura

1. dan
Dolazak na aerodrom, transfer do hotela.

2. dan
Transfer do Gorne Lastve, do sela koji se nalazi nadomak Tivta, na 300 metara nadmorske visine. Uključena je posjeta tog sela koji svojim izgledom potvrđuje neizmjenjen izgled još od XV vijeka. Nakon ove posjete, krećemo na vrh planine Vrmac, sa koje se može uživati u predivnoj panorami na tivatski i bokokotorski zaliv. Piknik u borovoj šumi, blizu austro-ugarske tvrđave. Povratak u Tivat u popodnevnim časovima kroz staro selo - Bogešići...Detaljnije
Vrmac i bokokotorski zaliv

Transferom za Gornju Lastvu na Vrmcu započinjemo obilazak ovog predijela Crne Gore. Uživajući u srednjovjekovnoj arhitekturi, nastavljamo austrougarskim putem, od klesanog kamena, na vrh Vrmca. Čim dođemo do vrha, zaćićemo u šumu, kroz koju put vodi do malog i prijatnog sela - Gornji Stoliv. Predviđeno je da piknik bude pored mora uz milozvučne talase ovog balkanskog fjorda. Slijedi nam vožnja brodom koja nas vodi do malog
vještačkog, a za mještane od ogromnog značaja, ostrva - Gospa od Škrpjela, koji je još poslužio za snimanje „Casino Royal“ filma. Podrazumijeva se i posjeta baroknog mjesta - Perasta, čija istorija ga usko veže za ovo ostrvo. Da bi učinili ovaj izled potpuno i zasigurno nezaboravnim, organizovana je posjeta starom gradu u Kotoru koji je pod zaštitom UNESCO - a.
Posmatranje ptica

Geografski položaj Crne Gore posebno je pogodan za gniježdenje mnogih vrsta ptica. Ako se uzme u obzir da se i migracioni putevi mnogih ptica ukrštaju upravo na teritoriji Crne Gore, onda je jasno zašto se ovdje može vidjeti oko 330 vrsta ptica od ukupno 500 u citavoj Evropi.70% teritorije Crne Gore predstavlja brdsko-planinski predio. Na planinskim liticama i kamenjarima u blizini Podgorice (20km) gnijezde se neke od rijetkih i ugroženih vrsta
ptica.Od polovine aprila do polovine juna na ovim staništima možemo posmatrati Monticola Solitarius, Monticola Saxatilis, Oenanthe Hispanica, Sita Neumayer i još nekoliko vrsta koje se gnijezde na istom staništu.Za posmatrace ptica izuzetno je atraktivno posmatrati ovako rijetke ptice koje skoro citavi život provode na teško pristupacnim mjestima.
© 2014 © Copyright MONTENEGRO HOLIDAYS BUDVA. All Rights Reserved